Grootste Zara van Nederland aan Coolsingel

Redevco heeft met Inditex een huurovereenkomst afgesloten voor een van ’s werelds grootste Zara-vestigingen, op de Coolsingel 80 in Rotterdam.

Inditex gaat aan de Coolsingel een flagshipstore van Zara vestigen. Het wordt een van de grootste winkels van Inditex ter wereld en de grootste in Nederland. De opening is voorzien in het najaar van 2023.

Het gebouw is ongeveer 8000 m² groot en nu nog in gebruik door C&A, dat begin volgend jaar zal verhuizen naar de begane grond van het voormalige Hudson’s Bay-pand. Van de in totaal 5 verdiepingen zullen er 4 worden ingericht als winkelvloer. Op de bovenste verdieping komen nevenruimten voor personeel en opslag.

Jack de Vreede, asset manager bij Redevco: ‘Wij zijn verheugd dat wij na het aangekondigde vertrek van C&A voor deze iconische locatie pal in het centrum van Rotterdam een huurder van dit formaat hebben kunnen contracteren, zeker gezien de grote uitdagingen waarvoor de sector momenteel staat. Het is fantastisch te zien dat Inditex zoveel vertrouwen heeft in de fysieke winkelomgeving en in Rotterdam een van zijn grootste winkels ter wereld gaat vestigen.’

De gevel aan de zijde van het Beursplein zal volledig worden vernieuwd. Daarnaast slaan partijen de handen ineen om het gebouw zo duurzaam mogelijk te maken, in lijn met de ambities van Redevco om zijn gehele portefeuille uiterlijk in 2040 energieneutraal te hebben gemaakt als onderdeel van zijn Mission 2040.

Deze verhuurtransactie werd namens verhuurder mede tot stand gebracht door KroesePaternotte en namens huurder door Moot Real Estate.