Groothandelsgebouwen heeft haast met verkoop

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Groothandelsgebouwen is duidelijk geworden dat of de aandelen of het pand verkocht moet worden. Het bestuur heeft geen voorkeur voor een koper. Als het maar snel gebeurt.

"Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Groothandelsgebouwen is duidelijk geworden dat of de aandelen of het pand verkocht moet worden. Het bestuur heeft geen voorkeur voor een koper. Als het maar snel gebeurt.

De liquiditeitsproblemen van het in Rotterdam kunnen enkel verholpen worden wanneer een koper bereid is het pand voor een schappelijke prijs over te nemen. Het kantoor kwam in problemen nadat huurder LyondellBasell bij vetrek het pand praktisch onbezet achterliet. Nieuwe huurders zijn er nauwelijks.

Er zouden al enkele partijen zijn die een bod hebben uitgebracht,
Groothandelsgebouwen verwacht dat alle aandeelhouders/certificaathouders, indien er een bod op de aandelen wordt gedaan dat door de vennootschap wordt gesteund en er geen hogere bieding ligt waarbij de financiering van het bod is zeker gesteld, bereid zullen zijn hun aandelen onder een dergelijk bod aan te melden.

""Indien een bod op de aandelen afhankelijk wordt gesteld van het verkrijgen door de bieder van in totaal ten minste 95% van de aandelen en die bieder aan haar bod de voorwaarde verbindt, dat -indien de 95% niet wordt bereikt - zij het GHG gebouw zelf zal kunnen kopen, zijn wij bereid met de bieder een voorwaardelijke koopovereenkomst met betrekking tot het gebouw aan te gaan en deze ter goedkeuring voor te leggen aan de aandeelhoudersvergadering”, aldus Groothandelsgebouwen."