Het Belgische Groep Heylen, de industriële holding die investeert in diverse bedrijven en gebouwen in binnen- en buitenland, heet vanaf vandaag Heylen Group.
Het groeibedrijf maakt zich op voor een internationale expansie en wilt zich met deze naamsverandering sterker positioneren op de buitenlandse markt. De subdivisie van Heylen Group die instaat voor alle logistieke vastgoedprojecten krijgt tevens een eigen identiteit onder de naam Heylen Warehouses.
Heylen Group is over de jaren heen uitgegroeid tot een multidisciplinaire holding, met bedrijfstakken in verschillende industrieën. Een van hun meest in het oog springende bedrijfstakken is die van het logistiek vastgoed. “We investeren in grote magazijnen en distributiecentra voor toonaangevende bedrijven actief in de retail en industriële sectoren,” vertelt Wim Heylen, Executive Chairman van Heylen Group.
Heylen Warehouses: investeerder in logistiek vastgoed
De bedrijfstak die investeert in logistieke vastgoed is ondertussen ook uitgegroeid tot een van de belangrijkste takken binnen Heylen Group. Daarom is de tijd rijp geworden om deze bedrijfstak in de markt te zetten als een volwaardig autonoom bedrijf met een eigen visie en positionering. Juridisch was dit eigenlijk al het geval. Maar om dit ook duidelijk te kaderen naar de buitenwereld wordt de logistieke vastgoeddivisie een aparte entiteit onder de naam Heylen Warehouses.
“Zo zetten we de strategische lijnen uit voor onze internationale ambities en kan ook moederbedrijf Heylen Group zich beter positioneren als industriële holding die niet enkel in vastgoed investeert, maar ook in bedrijven en ondernemers uit verschillende sectoren. Heylen Warehouses splitst dus af onder de vorm van een nieuwe naam, maar blijft natuurlijk wel een onderdeel van Heylen Group,” zegt CEO Philippe Deschilder van Heylen Warehouses.
“In die sector hebben we intussen een brede naamsbekendheid opgebouwd. Maar tot nu toe traden we als vastgoedinvesteerder steeds naar buiten onder de groepsnaam. Daardoor wordt ‘Groep Heylen’ door buitenstaanders meestal met onze vastgoedactiviteiten geassocieerd. Heel begrijpelijk, maar eigenlijk doet Heylen Group veel meer dan alleen dat.” Met deze herpositionering wilt het bedrijf die perceptie in beweging brengen en duidelijk maken dat Heylen Group een industriële holding is met internationale activiteiten.
Heylen Group: investeerder in bedrijven en ondernemers
De afgelopen jaren heeft Heylen Group fors geïnvesteerd in de Benelux. In 2016 namen ze bijvoorbeeld de Koninklijke Nederlandse Munt over en sinds begin dit jaar drukken ze ook alle Belgische euromunten. Maar het bedrijf blijft groeien en hun participaties breiden steeds meer uit naar het buitenland. Zo heeft het ondertussen ook activiteiten in Italië en Finland, dankzij de overnames van Boretti en Aste Coolers.
“In het buitenland investeren we enkel in sectoren waarin we al actief zijn en waarin we de nodige ervaring en expertise hebben. Op onze thuismarkt, de Benelux, hebben we dus nog steeds hoge ambities. Maar onze actieradius wordt wel steeds groter en internationaler,” beweert Heylen. “Met Chinezen of Amerikanen rond de tafel zitten onder de naam ‘Groep Heylen’ was niet evident. De internationalisering van onze naam naar Heylen Group is dus de logische volgende stap in ons groeiproces.”