Groen licht voor 580 woningen in Leiden

Ontwikkelaar RED Company heeft de onherroepelijke omgevingsvergunning verkregen voor het project Lead aan de Willem de Zwijgerlaan in Leiden. De Raad van State heeft de bezwaren tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning ongegrond verklaard.

Met deze uitspraak is het bestemmingsplan Lead onherroepelijk vastgesteld. Het bestemmingsplan is eerder in juni 2021 vastgesteld door de gemeenteraad van Leiden. In het project Lead worden in totaal 580 huur- en koopwoningen gerealiseerd, in het sociaal-, midden- en dure segment. Het project, ontworpen door Powerhouse Company, kenmerkt zich door drie hoogte-accenten die aansluiten op de bestaande bebouwing.

De torens van 65, 85 en 115 meter vormen het sluitstuk van de stedelijke wand aan de Willen de Zwijgerlaan. Door de hoogte-accenten ontstaat ruimte voor een stadspark ontworpen door DELVA Landscape. Op de begane grond komen ondersteunende voorzieningen voor de wijk met een voorziening voor fietsparkeren en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage. De torens langs de Willem de Zwijgerlaan komen op de plek van het verouderde KPN-kantoor en het inmiddels gesloten Monuta uitvaartcentrum.  

Laatste nieuws

Evenementen