Groei smart office platform Mapiq versnelt

Het Nederlandse smart office platform Mapiq heeft in het afgelopen jaar 200 procent meer omzet geboekt.

Dat blijkt uit net gepubliceerde jaarcijfers. De groei is volgens het Delftse bedrijf opmerkelijk omdat juist kantoren door de Corona-maatregelen over thuiswerken onder vuur liggen. De groeicijfers van Mapiq bewijzen volgens ceo Sander Schutte echter dat het kantoor nog niet is afgeschreven. ‘Aan alleen thuiswerken kleven ook nadelen. Ontmoeten, samenwerken en complexe problemen oplossen gaan gemakkelijker face-to-face. Daarom grijpen veel organisaties juist de crisis aan om te kijken hoe ze hun kantoorruimtes in de toekomst zo veilig en optimaal kunnen inrichten.’

Sinds 2013 ontwikkelt Mapiq slimme technologie voor kantoorgebouwen om mensen slimmer te laten te werken en kantoorruimte beter en veiliger te benutten. Afgelopen jaar ontwikkelde het bedrijf daarnaast een tool, waarmee grote organisaties werknemers kunnen helpen met een veilige terugkeer naar de werkvloer als de coronapandemie voorbij is.

Mapiq werkt voor nationale en internationale klanten als PwC, AkzoNobel, Heineken, EY, KPMG, ENGIE, Unilever en Microsoft.