Goodman koopt 10 ha bij Schiphol

Dura Vermeer heeft met Goodman een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de verkoop van 10 hectare grond op bedrijventerrein De Nieuwe Liede aan het Rottepolderplein tussen Amsterdam, Haarlem en Schiphol.

Het gebied van Dura Vermeer is ruim 15 hectare groot en is bestemd voor productie-, transport en handelsbedrijven. Het terrein ligt dichtbij luchthaven Schiphol, Haven Amsterdam en heeft een centrale ligging in de regio. Goodman kan op het terrein een XXL distributiecentrum tot ruim 60.000 m2 ontwikkelen, dat ook in deelverhuur vanaf 10.000 m2 beschikbaar is.

David Snelleman, directeur van Dura Vermeer Vastgoed: 'Wij zijn erg blij met de overeenkomst met Goodman. Door deze transactie heeft De Nieuwe Liede een diversiteit aan aanbod van zowel “bedrijfsruimte te huur” als “kavels te koop”. Bij Dura Vermeer zijn wij zeer te spreken over de kwaliteit die Goodman gaat aanbieden. Daarnaast hebben wij nog ca. 2,5 hectare beschikbaar voor de vrije verkoop.'

De transactie werd tot stand gebracht door Kuijs Reinder Kakes, partner in Dynamis. Kuijs Reinder Kakes zal de verhuur van de bedrijfsunits namens Goodman ter hand nemen. Daarnaast zal het makelaarskantoor de verkoop begeleiden van de nog voor verkoop beschikbare grond.

In samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en de overige grondeigenaren zal het bestaande bedrijventerrein worden gerevitaliseerd, zal er een nieuwe ontsluiting worden gebouwd en zal er invulling worden gegeven aan de duurzaamheidsambities.