Geuldal transformeert klooster Valkenburg in hotel

Ontwikkelfonds Geuldal gaat het voormalige jezuïetenklooster Boslust in Valkenburg verbouwen tot wellnesshotel met 241 kamers.

Het klooster blijft aan de buitenkant vrijwel onveranderd, maar gaat aan de binnenkant volledig op de schop. Er komt een hotel met 241 kamers, congres- en vergaderfaciliteiten (2136 m²), spa & wellness, fitness (764 m²), twee restaurants (815 m²), een wijnkelder/proeverij (480 m²) en een bibliotheek, tentoonstellingsruimte en sterrenwacht (440 m²).

Het klooster uit 1893 was sinds 1961 in gebruik als bejaardenhuis ‘Huize Boslust’. In 1965 werd opnieuw een kapel aan de voorzijde toegevoegd. Eind 20e eeuw werd het klooster overgenomen door een stichting die de meditatiehandel van de Indiase goeroe Maharisha steunt. De organisatie verbleef er tot 2005.

Momenteel werkt het Ontwikkelfonds aan de herontwikkeling van het klooster naar een wellnesshotel in een Bourgondische omgeving.

De Limburger meldt dat er vanaf de Emmaberg een nieuwe weg komt om het toekomstige hotel goed bereikbaar te maken. Deze sluit verderop aan op de Napoleonstraat in Broekhem-Noord, waarmee ook die buurt een veilige entree krijgt.