Gemeente Haarlem doet kantooruimte Brinkmann Passage in verkoop

De gemeente Haarlem doet de kantoorruimte boven het winkelcentrum Brinkmann Passage aan de Markt in de verkoop.

De gemeente Haarlem doet de kantoorruimte boven het winkelcentrum Brinkmann Passage aan de Markt in de verkoop.

Vorige week werd bekend dat de winkelruimte in het complex, dat al deels herontwikkeld is, in opdracht van FGH geveild wordt, omdat de onderneming van Lips Capital Group failliet is. De gemeente is eigenaar van de bovengelegen kantoorruimte die leeg is gekomen door het vertrek van de gemeentelijke dienst naar het nieuwe stadskantoor, dat deel uitmaakt van het Raaks.

De gemeente verwacht dat geïnteresseerde kopers van het te veilen deel eveneens de kantoorruimte in het oog zullen hebben. Zo kan een integrale herontwikkeling gerealiseerd kan worden door de nieuwe eigenaar.
Het uitgangspunt is dat de ruim 10.000 m² grote Brinkmann Passage weer een 'winkelparel in het centrum van Haarlem' moet worden in combinatie met onder meer aantrekkelijke appartementen. Geïnteresseerde kopers kunnen vooraf de mogelijkheden met de gemeente bespreken.

In 2012 had Haarlem al overeenstemming met Lips over de verkoop van de kantoorruimte. Die transactie ging echter niet door vanwege de financiële problemen bij de onderneming en het persoonlijke faillissement van Roger Lips.

De gemeente Haarlem heeft Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten ingeschakeld bij de begeleiding van de verkoop van het gemeentelijke eigendom in de Brinkmann Passage.