GPEP koopt Duitse portefeuille van Holland Immo Group

Holland Immo Group heeft de vastgoedportefeuille van Winkelfonds Duitsland 14 en Winkelfonds Duitsland 15 aan de Duitse investmentmanager GPEP verkocht.

De totale koopsom was € 40 miljoen.

GPEP heeft de vastgoedportefeuille namens een Duitse institutionele belegger aangekocht. De winkelportefeuille bestaat uit Duitse binnenstedelijke objecten met winkels voor dagelijkse voorzieningen.

De objecten van Winkelfonds Duitsland 14 liggen in Neuss en Gunzenhausen en zijn verhuurd aan de Duitse supermarktketens REWE en Aldi. De portefeuille van Winkelfonds Duitsland 15 bestaat uit een binnenstedelijke winkelcentrum voor dagelijkse boodschappen in Geilenkirchen met als grootste huurders de supermarktketen Kaufland en drogisterijketen dm-drogerie markt.

Holland Immo Group heeft met deze transactie totaalrendementen voor de beleggers van Winkelfonds Duitsland 14 & 15 gerealiseerd van respectievelijk 10,0% en 9,0% per jaar. In de prognose was uitgegaan van een totaalrendement van respectievelijk 6,2% en 6,4% per jaar.

Holland Immo Group is een aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere en institutionele beleggers en family offices.

Holland Immo Group heeft sinds de oprichting in 2001 voor circa 1,6 miljard euro aan vastgoedfondsen opgezet en heeft zo’n 5000 particuliere beleggers die actief in de verschillende portefeuilles beleggen. Holland Immo Group is onderdeel van Primevest Capital Partners Holding.

Laatste nieuws

Evenementen