Fris breidt uit in maatschappelijk vastgoed

Fris Investment Care heeft een meerderheidsbelang verworven in Dyade Huisvesting en Vastgoed.

Fris Investment Care heeft een meerderheidsbelang verworven in Dyade Huisvesting en Vastgoed.

De participatie past in het expansiebeleid van Fris. 'Eén van onze speerpunten is om een toonaangevend specialist te worden op het gebied van maatschappelijk vastgoed. Deze vergaande samenwerking met Dyade - gespecialiseerd in advisering van scholen op het gebied van gebouwonderhoud in heel Nederland - is daarvoor de volgende stap', aldus Marc Poelmann, directeur van Fris Investment Care.

Fris is gespecialiseerd in het beheer van commercieel vastgoed. Sinds 2013 kent Fris een afdeling Maatschappelijk Vastgoed. 'Gebleken is dat onze expertise van de vastgoedmarkt voor professionele beleggers, goed toepasbaar is in het veld van maatschappelijk vastgoed.' Fris behoort tot de grotere zelfstandige vastgoedbeheerders in Nederland.

Dyade Huisvesting en Vastgoed blijft onder de huidige naam opereren. 'We gaan onder meer de dienstverlening uitbreiden voor bestaande en nieuwe relaties, bijvoorbeeld met een dienstenpakket voor scholen dat volledige ontzorging op het gebied van technisch beheer garandeert, inclusief advisering van scholen op het gebied van duurzaamheid.' Door de participatie is Fris gegroeid naar ruim 70 medewerkers.