Frans pensioenfonds koop Bright Offices bij Sloterdijk

LaSalle Investment Management heeft namens een Frans pensioenfonds het kantoorgebouw Bright bij Amsterdam Sloterdijk gekocht.

Het betreft het gehele complex Bright Offices, dat bestaat uit vier gebouwen. De koopsom is ruim € 130 mln en de verkoper is Cairn Real Estate, een dochter van MPC Capital. Het totale oppervlakte van is 64.000 m². Huurders zijn Monsanto, Booking.com, KLAP, Maruboshi and SoftwareONE.

LaSalle Investment Management heeft hiermee haar eerste overname in Nederland uitgevoerd in opdracht van het Franse overheidspensioenfonds ERAFP.

Dit is de zesde overname dat LaSalle namens ERAFP heeft gemaakt in het kader van de 10-jarige investering mandaat sinds 2015. Het fonds belegt in hoogwaardige kern en core-plus activa. Eerdere acquisities omvatten prime retail, kantoren en studentenhuisvesting in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Tsjechië.

Bright Offices is een multi-tenant kantoorgebouw complex bestaande uit 4 onafhankelijke gebouwen in het beste deel van Amsterdam Sloterdijk, direct naast het station. Het is volgens de investeerder een goede locatie voor backoffices en Sloterdijk ontwikkelt zich tot een multifunctionele gebied met ook woningen, hotels en andere voorzieningen. Het complex is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer en ligt in de directe nabijheid van de A10 en de A5.

Cairn Real Estate heeft het kantorencomplex dat vroeger La Guardia heette na de aankoop in 2014 gerenoveerd en voorzien van ondermeer koffie- en saladebar. Ook de buitenruimte is aangepakt.

LaSalle werd geadviseerd door Savills, Houthoff Buruma (juridisch), interim Bouwconsult (technisch) en Deloitte (tax). De verkoper Cairn werd geadviseerd door CBRE en Loyens & Loeff.