Foodhallen in voormalige tramremise geopend

In de voormalige tramremise aan het Bellamyplein in Amsterdam-West zijn dinsdag de Foodhallen officieel geopend.

In de voormalige tramremise aan het Bellamyplein in Amsterdam-West zijn dinsdag de Foodhallen officieel geopend.

Hier hebben 21 ondernemers een stand van waar hapjes en drankjes worden aangeboden. Ook zijn er twee restaurants: brasserie Halte 3 en restaurant Meat West. Aan het Bellamyplein is een terras.

De Foodhallen in Hal 3 zijn geïnspireerd door ‘indoor food markets’ zoals deze in bijna elke metropool te vinden zijn. In hal staan diverse stands waar (lokale) ondernemers originele culinaire hapjes en drankjes aanbieden die ter plekke genuttigd kunnen worden. Bezoekers van deze culinaire markt ontdekken het beste wat Amsterdam te bieden heeft onder één dak.

Het gehele complex is 16.000 m² groot en biedt ook ruimte aan een bioscoop, het Vondelhotel, bibliotheek, tv-studio's, ateliers en winkels. De bioscoop heeft 3 grotere en 6 kleine zaaltjes en wordt geëxploiteerd door The Movies.

De Hallen zijn ontwikkeld door de stichting Trom en het transformatieplan is van de hand van Architectenburo van Stigt. De totale investering bedraagt € 39 mln.

Eerder beten verschillende ontwikkelaars zich stuk op de herontwikkeling van de tramremise, die in de jaren '80 leeg kwam te staan. Onder andere Burgfonds (voorloper van Lips Development), corporaties De Key en Lingotto maakten plannen voor het complex. Uiteindelijk besloot het Stadsdeel West het project te gunnen aan de speciaal voor dit doel opgerichte stichting TROM.