Flex-aanbieders NSI en IWG gaan samenwerken in houten icoon

Het beursgenoteerde kantorenfonds NSI is een samenwerking aangegaan met Spaces, onderdeel van IWG Group, die in Europa vooral bekend is van Regus.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 3, 25 maart 2022

Bernd Stahli, bestuursvoorzitter van NSI, en Annelou de Groot, regional director IWG, hebben op de Mipim bekendgemaakt te gaan samenwerken. De eerste stap is een 15-jarige huurovereenkomst van Spaces voor 3800 m² in Well House op de Amsterdamse Zuidas, bekend onder ontwikkelaars als Vivaldi III, het hoogste houten gebouw in Europa.

Duurzame locatie
Met dit huurcontract voor de kantoorontwikkeling van NSI is voor de start van de bouw al 20% van het gebouw voorverhuurd. Spaces zal de derde tot en met de zesde verdieping van het gebouw huren tegen een marktconforme Zuidas-huur. Spaces huurt al langer de naastgelegen locaties Vivaldi I en II op de Zuidas, eveneens eigendom van NSI. De keuze voor Well House past bij de ambitie van Spaces om niet alleen inspirerende werkomgevingen te bieden, maar ook duurzame kantoorlocaties.
Well House wordt met een hoogte van 86 meter een van de hoogste houten kantoorgebouwen ter wereld en moet nieuwe standaarden zetten op het gebied van duurzaamheid en gezondheid voor werknemers. Zo zal het gebouw van 22.000 m² Paris-proof zijn in zowel de bouw als in de exploitatie. De verwachting is dat Well House een Breeam Outstanding- en Well Platinum-certificaat behaalt. Het gebouw naar een ontwerp van Dam Architecten wordt ontwikkeld aan het einde van de nog aan te leggen Maurice Ravellaan, in het verlengde van de Gustav Mahlerlaan. De start van de bouw staat gepland in de tweede helft van 2022, met een verwachte oplevering in de tweede helft van 2025.

Eerste stap
De Groot zegt dat de duurzaamheidsstrategie van de klanten van IWG steeds vaker bepalend voor hun locatiekeuze. ‘Well House sluit hier met de ambitie om Paris-proof te zijn volledig op aan. IWG zal niet alleen een Spaces openen in Well House, maar zal ook namens NSI verantwoordelijk zijn voor het managen van de receptie en de meeting rooms en het creëren van verbinding. Dit is een stap om de samenwerking met NSI verder te intensiveren.’
Stahli vertelt dat Well House het eerste grote ontwikkelproject van NSI is. ‘Met deze eerste voorverhuur aan Spaces is duidelijk dat de markt onze duurzaamheids- en well-being ambities goed op waarde weet te schatten. Ook wordt hiermee ons ontwikkelrisico vroegtijdig gereduceerd. Daarnaast hebben we in Spaces de ideale partner gevonden om de beste services en faciliteiten te realiseren.’
IWG, waartoe Spaces behoort, verwacht dit jaar een recordgroei te realiseren en 1000 nieuwe locaties aan het wereldwijde netwerk toe te voegen. Het beschikt wereldwijd over 3500 flex-kantoren, waarvan 130 in Nederland.