First Sponsor verkoopt kantoor Delta Lloyd Arnhem

Het Ooyevaarsnest aan de Rijksweg-West 2 in Arnhem is verkocht aan Renschdael Groep en Dutch City Development. Het kantoorgebouw is grotendeels langjarig aan Delta Lloyd verhuurd.

Het gebouw heeft een totale bruto vloeroppervlakte van circa 38.500 m² en 665 parkeerplaatsen, die gedeeltelijk in de parkeergarage onder het complex liggen.

Het gebouw uit 1997 ligt op een zichtlocatie aan de A325 en is de eye-catcher van Arnhem.

Renschdael Groep uit Horst is een belegger in vastgoed en ontwikkelaar. Het familiebedrijf heeft kleine en middelgrote projecten (winkels, kantoren, appartementen en grondgebonden woningen). Renschdael investeert ook in Holland Park in Diemen en het voormalige Paleis van Justitie in 's-Hertogenbosch.
Dutch City Development is een landelijk opererende gebieds- en opstalontwikkelaar die voor eigen rekening en risico woningen, kantoren en mixed-use projecten realiseert.

De verkoper, een groep beleggers onder leiding van The First Sponsor Group Limited uit Singapore, heeft het object eind 2015 in een kantorenbeleggingsportefeuille gekocht van Delta Lloyd.

De verkoper werd bij deze transactie begeleid door CBRE en Cushman & Wakefield, waar DTZ Zadelhoff sinds 15 november onderdeel van is.