Exclusiviteitsovereenkomst voor Maasterras-West in Zwijndrecht

Vandaag heeft Blauwhoed samen met VORM, de gemeente Zwijndrecht en woningcorporatie Woonkracht10 de handtekeningen gezet onder een exclusieve overeenkomst voor Maasterras-West.

Dat is een belangrijke stap voor Diztrikt, onderdeel van de Spoorzone Dordrecht-Zwijndrecht. Blauwhoed, VORM, de gemeente en Woonkracht10 gaan het komende halfjaar gezamenlijk aan de slag om te komen tot een haalbaar plan voor de ontwikkeling van het gebied. Zo wordt onderzocht wat bewoners aanspreekt die in dit gebied willen wonen, welke woningen hierbij passen en hoe de openbare ruimte ingericht moet worden. Er wordt ook afgesproken op welke wijze het plan het beste kan worden gerealiseerd.

Het Maasterras-West ligt bij station Zwijndrecht tussen het spoor en de A16 en is daarmee een zeer goed bereikbare en zichtbare locatie met tegelijkertijd uitdagingen wat betreft milieuaspecten. De infrastructuur, verouderde kantoorbebouwing en gedateerde woningbouw overheersen op dit moment het beeld. Betrokken partijen gaan nu van start om de ambitieuze, duurzame en complexe ontwikkeling van Maasterras-West te realiseren. Het is de bedoeling dat het gebied wordt getransformeerd tot een aantrekkelijke stedelijke wijk voor jong en oud. Een wijk waar je wooncarrière kunt maken, maar ook met voorzieningen die ondernemerschap, creativiteit en ontmoeting stimuleren.