Europa Capital en ARC kopen

Europa Capital en ARC Real Estate Partners hebben voor in totaal € 35 mln 19 bedrijfspanden in Nederland gekocht.

De logistieke en bedrijfspanden zijn aangekocht namens het recent gelanceerde Dutch Light-Industrial Platform van Fonds Capital Europa (Dulip). Dulip, dat wordt beheerd door de lokale partner ARC Real Estate Partners van Europa Capital, heeft een totale investeringscapaciteit van meer dan € 100 mln. Het platform zal proberen te profiteren van de groeiende vraag naar logistiek vastgoed, die wordt aangedreven door de groei van online detailhandel en een toename van het MKB in de buurt van grote stedelijke agglomeraties.

De gecombineerde portefeuille, bestaande uit 19 objecten op zes verschillende locaties, biedt een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van 54.000 m² en is voor 97% verhuurd. De investering biedt een mogelijkheid om waarden toe te voegen door wederverhuur en investeringen.
Gelegen in Helmond, Bergen op Zoom, Barneveld, Weesp en Oosterhout, en de regio Schiphol, zijn de distributiecentra goed gesitueerd in de Randstad om te profiteren van de nabijheid van een aantal sterke transporthubs.

James Fortescue, partner bij Europa Capital, licht toe: 'Dulip is gecreëerd om institutionele beleggers die op zoek zijn naar aantrekkelijke liquide middelen met een divers beleggingsproduct. Het aanbod van logistiek vastgoed in Nederland is aanzienlijk gedaald, hetgeen wordt gevoed door beperkte ontwikkelingsactiviteiten, als gevolg van stijgende bouwkosten en het verlies van grond voor woningbouw.' 

Olle van Alphen, managing partner bij ARC Real Estate Partners merkt op dat deze portefeuilles goed gepositioneerd zijn om te profiteren van deze gunstige vraag/aanbod-verhoudingen. 'Wij verwachten dat de huurwaarden zullen stijgen. Onze strategie is om de portefeuille actief te beheren en te laten groeien, voornamelijk in de Randstad, een van de economisch meest belangrijke en dichtstbevolkte gebieden in Europa.' 

Dulip werd geadviseerd door Dentons voor beide transacties.