Eerste paal voor 300 nieuwbouwwoningen aan de Haagse Pegasusstraat

De eerste paal voor de bouw van 300 sociale huurwoningen aan de Pegasusstraat in de Binckhorst is geboord op woensdag 21 april.

Het voormalige bedrijventerrein Binckhorst verandert in een moderne, innovatieve en creatieve stadswijk waar wonen en werken samengaan. In het project Pegasusstraat realiseren Staedion en NU Projectontwikkeling in samenwerking met Stebru 300 sociale huurwoningen, met twee torens van 40 en 70 meter hoog.

De inpandige parkeergarage met onder andere 80 plaatsen voor de woningen, zorgt voor minder auto’s op straat. Het fietsgebruik wordt gestimuleerd door de 900 eigen fietsparkeerplaatsen in het gebouw. Dit alles draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk. Staedion investeert hiermee in duurzame nieuwbouwwoningen. Het complex krijgt HR++ glas, zonnepanelen en vloerverwarming. In de plint van het gebouw komen ook bedrijfsruimten. Daarboven wordt voor de bewoners een gezamenlijke daktuin gerealiseerd.

Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 37.000 woningen en 6.500 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag en omgeving.