ERA Contour ontwikkelt woningen in Bergen op Zoom

Terwijl woonproject De Nieuwe Kaai wordt afgerond, kondigt TBI-onderneming ERA Contour weer een nieuw woonproject aan in Bergen op Zoom.

Middenin het centrum van de ruim 800 jaar oude stad, direct aan het water van de Ham komen 14 herenhuizen en 21 appartementen. Vanaf zaterdag 23 september zijn deze woningen te koop. 'Wonen aan de Ham’ wordt een rustige buurt aan het water. Dit project maakt onderdeel uit van ScheldeVesting, de grootste binnenstedelijke ontwikkeling van Bergen op Zoom.

Het nieuwe woningbouwprojecten wordt gerealiseerd nabij woonbuurt De Nieuwe Kaai. De vierlaagse herenhuizen variëren in grootte van 169 tot 193 m². Vanaf de straatzijde lijken deze woningen drielaags, maar het souterrain aan het water geeft de woningen een volwaardige extra verdieping. Nergens in de stad is wonen zo dicht aan het water mogelijk. Nog iets verderop, naast het Groot Arsenaal, vormt het statige ‘Hamhuis’ de overgang naar het oude stadscentrum van Bergen op Zoom. Architect Van Manen ontwierp een gebouw in pakhuisstijl die plaats biedt aan 19 appartementen (105 – 122 m²) en twee penthouses (183 m²).

De prijzen voor de appartementen variëren tussen € 317.500 en € 609.500. De herenhuizen zijn te koop vanaf € 369.500. Helmig Makelaardij uit Halsteren begeleidt het koopproces. Naar verwachting worden de eerste woningen medio 2019 opgeleverd.