Duurzame schaatsbaan op dak Bijenkorf Rotterdam

New York heeft de ice rink bij Rockefeller Center en de schaatsbaan in Central Park, tot april 2021 geëxploiteerd door Donald Trump. Rotterdam heeft vanaf morgen een maand lang een schaatsbaan op het dak van de Bijenkorf.

Het dak van het Bijenkorfpand aan de Coolsingel, eigendom van CBRE IM, is omgetoverd in een sprookjesachtig, verlichte wintertuin met een duurzame. schaatsbaan. De ‘glicebaan’ is ontworpen door professionele schaatsers en voorzien van synthetisch ijs, dat eruit ziet en aanvoelt als echt ijs, maar waar geen energie en water aan te pas komen. De schaatsbaan is dagelijks geopend van 12.30 uur tot sluitingstijd van de winkel waarbij het huren van schaatsen verplicht is.  

De ijsbaan komt voort uit een samenwerking tussen de Bijenkorf, het Zwitsers Bureau voor Toerisme, en het luxe sportmerk Goldbergh en de Rotterdamse Dakendagen. De Dakendagen gebruikte het dak van de Bijenkorf eerder dit jaar ook al als locatie voor de succesvolle Rooftop Walk waarbij bezoekers aan de Maasstad in het centrum via de daken van gebouw naar gebouw konden lopen.

‘Iedereen wil graag een Central Park in de binnenstad, met groen en bijvoorbeeld een schaatsbaan’, vertelt Léon van Geest, mede-directeur van de Rotterdamse Dakendagen. ‘Die ruimte is er natuurlijk niet in de meeste steden. Maar we denken dat er in veel steden ruimte is, op de daken. Dus deze keer geven we niet een mooi voorbeeld door de daken te vergroenen, maar door een schaatsbaan toe te voegen.’