Drie architectenbureaus in race voor renovatie Boijmans

Museum Boijmans Van Beuningen en de gemeente Rotterdam hebben drie architectenbureaus geselecteerd als kandidaten voor de renovatie van het museum.

Een beoordelingscommissie van experts heeft gekozen voor Kaan Architecten met Van Hoogevest Architecten, Mecanoo Architecten en Samenwerkende Architecten DCA-WDJA. De commissie bestaat uit Rijksbouwmeester Floris Alkemade, architect André van Stigt, voormalig directeur Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed Cees van ’t Veen, directie van Museum Boijmans Van Beuningen en experts van de gemeente Rotterdam.

De te winnen opdracht is het maken van een ontwerp voor de renovatie, restauratie en verduurzaming van het bestaande gebouw en de bijbehorende buitenruimte. Hierbij is het uitgangspunt dat de bestaande monumentale waarden in ere worden hersteld.

De aanbieding van de architecten wordt beoordeeld door dezelfde commissie. De definitieve keuze voor een architect wordt in januari 2020 verwacht.

Het museum heeft zijn deuren inmiddels gesloten voor publiek en er worden nu voorbereidingen getroffen om het museumgebouw asbestvrij te maken. Medio 2020 neemt de gemeenteraad een besluit over de mate waarin het museum wordt gerenoveerd.