Distributiecentrum UPS Eindhoven bereikt hoogste punt

Aan de Achtseweg Noord 14-16 in Eindhoven realiseert UPS een geautomatiseerd pakket sorteercentrum met een oppervlak van circa 31.500 m². Het distributiecentrum is in aanbouw en volgend week zal het hoogste punt worden gevierd.

Fysiek verbonden aan dit sorteercentrum zijn een drietal ondersteunende gebouwen (ca. 900m²) , waarin zich onder andere de kantines, kleedruimten en kantoren bevinden.

Daarnaast bevinden zich op het terrein nog een losstaand kantoorgebouw en diverse ondersteunende gebouwen zoals een wasstraat, werkplaats en een tank eiland.
Het totale terrein heeft een oppervlak van ca. 148.000 m².

UPS Nederland is zelf opdrachtgever voor het nieuwe pand in Eindhoven. Het is ontworpen door CroonenBuro5. UPS heeft het terrein waar vroeger ondermeer Philips Licht gevestigd was verworven voor een bedrag van ruim € 30 mln, blijkt uit het Kadaster. Het terrein ligt voor UPS gunstig nabij de snelweg A2 en de directe verbinding met België, Duitsland en Amsterdam/Rotterdam.

UPS is sinds 1985 actief in Nederland en heeft momenteel meer dan 2450 werknemers in 16 centra, verspreid over het hele land. Wereldwijd bestaat UPS al sinds 1907 en biedt het zijn diensten aan in meer dan 220 landen en gebieden, daar levert het gemiddeld zo’n 19,1 mln pakketten per dag.