Delta Lloyd koopt 89 huurappartementen in Zwolle

Delta Lloyd Vastgoed heeft 89 nieuwe huurappartementen in het project ‘Les Pavillons’ in Zwolle gekocht van Thetis Real Estate, een dochteronderneming van Gerard van der Horst uit Fijnaart.

De appartementen worden gerealiseerd in twee te transformeren kantoorgebouwen. Halverwege mei start de bouw van het complex. Het project sluit goed aan bij de grote vraag naar vrije sector huurappartementen in het middensegment. ‘Les Pavillons’ wordt naar verwachting in Q2 2018 opgeleverd.

Het complex bestaat uit de twee gebouwen ‘Lyon’ en ‘Paris’, die aan de Noordzeelaan in de wijk Hanzeland liggen. Een locatie die zeer goed is ontsloten en naast het NS-station Zwolle ligt. Het historische centrum ligt op enkele minuten fietsen.

Igno Schings, manager Vastgoed & Operations van Delta Lloyd: “We zijn blij met de acquisitie van deze zeer centraal gelegen woongebouwen. De uitbreiding in Zwolle past goed bij het investeringsbeleid van Delta Lloyd waarbij het accent ligt op een groei van de woningportefeuille met huurwoningen voor de vrije sector. Naast de investeringen die wij doen in de Randstad hebben wij ook belangstelling voor stedelijke kernen zoals Zwolle, maar bijvoorbeeld ook Groningen. Wij geloven in Zwolle voornamelijk vanwege de sterke en stabiele regionale economie”.

Gerard van der Horst: “Toen we de panden eind 2014 aankochten zagen we de potentie van Hanzeland als toekomstig ‘verblijfsgebied’. Mede door de professionele, gedreven en enthousiaste houding vanuit de gemeente Zwolle, kan de eerste significante transformatie starten. Ik ben er trots op dat ons project gekocht wordt door een partij als Delta Lloyd.”

Cushman & Wakefield adviseerde, in collegiale samenwerking met Capital Value, Delta Lloyd Vastgoed bij deze aankoop. BENK.Vastgoed uit Arnhem adviseerde G.A. van der Horst Holding bij deze transactie.