Deka koopt voor € 80 miljoen in Alblasserdam

De Duitse fondsbeheerder Deka Immobilien heeft een logistiek project in Alblasserdam voor meer dan € 80 mln gekocht van Dudok Real Estate. Dit meldt zusterblad PropertyEU.

Het nieuwe pand beslaat bijna 37.000 m2 en bevat daarin een logistiek magazijn en een kantoorgebouw die met elkaar zijn verbonden door een bovengrondse brug. Daar Daarnaast zijn er 150 parkeerplaatsen beschikbaar. Het gebouw wordt opgeleverd en gecertificeerd als "Very good" onder BREEAM In-Use.

Het project is gelegen op bedrijventerrein Nieuwland Parc in Alblasserdam, wat in directe verbinding staat met de BCTN-terminal en de A15. Het terrein geldt als een gevestigde locatie die een oostelijke uitbreiding vormt van de haven van Rotterdam. Ook collega vastgoedbelegger Goodman heeft er een groot distributiecentrum.

Het pand is verkocht door de Nederlandse vastgoedontwikkelaar Dudok Real Estate, dat het pand sinds mei 2022 in ontwikkeling had. Het zal worden toegevoegd aan de portefeuille van de het open-end Deka-ImmobilienEuropa vastgoedfonds.

Het pand wordt in het vierde kwartaal van 2023 opgeleverd en wordt volledig langjarig verhuurd aan Peute Recycling. Dat bedrijf was tot juli vorig jaar eigendom van Ewald Dudok maar werd toen verkocht aan de Thaise verpakkingsproducent SCGP.  

 

Laatste nieuws

Evenementen