Deka koopt Viñoly aan de Zuidas te Amsterdam

AMSTERDAM - Eén van de fondsen van Deka Immobilien Europa heeft het kantoorgebouw Viñoly aan de Amsterdamse Zuidas voor € 140 mln gekocht van het fonds CS Euroreal, beheerd door Credit Suisse Asset Management Immobilien Kapitalanlagegesellschaft MbH. Het kantoorgebouw Viñoly, dat in 2005 door Credit Suisse werd verworven, is circa 29.579 m[sup]2[/sup] groot en bestaat voor het overgrote gedeelte uit kantoorruimte en stedelijke voorzieningen op de begane grond.

AMSTERDAM - Eén van de fondsen van Deka Immobilien Europa heeft het kantoorgebouw Viñoly aan de Amsterdamse Zuidas voor € 140 mln gekocht van het fonds CS Euroreal, beheerd door Credit Suisse Asset Management Immobilien Kapitalanlagegesellschaft MbH. Het kantoorgebouw Viñoly, dat in 2005 door Credit Suisse werd verworven, is circa 29.579 m2 groot en bestaat voor het overgrote gedeelte uit kantoorruimte en stedelijke voorzieningen op de begane grond.

Viñoly is volledig verhuurd, huurders zijn onder meer Google, ANT Trust en Boekel de Nerée. De transactie werd gestructureerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten namens Credit Suisse. Houthoff Buruma adviseerde Credit Suisse op juridisch vlak. Deka is gedurende het proces juridisch geadviseerd door Baker & McKenzie.