Deka koopt Sir Albert Hotel en Parkhotel

Deka Immobilien heeft het Sir Albert Hotel aan de Albert Cuypstraat in Amsterdam en het Parkhotel aan de Molenstraat in Den Haag gekocht via een sale-and-lease-back-transactie.

Beide hotels liggen op een prominente locatie in de binnenstad. Het viersterrenhotel Parkhotel in Den Haag grenst direct aan de tuinen van het Koninklijk Paleis en telt 120 kamers en vijf vergaderzalen. Uit het Kadaster blijkt dat Deka € 35,9 mln voor dit hotel heeft betaald. Het hotel aan Molenstraat 53 is gevestigd in een honderd jaar oud gebouw met vier verdiepingen. Het werd twee jaar geleden gekocht door EHPC.

Het Sir Albert Hotel in Amsterdam bestaat uit 90 kamers en biedt ook plaats aan het Izakaya Restaurant. Hiervoor betaalde Deka een bedrag van € 58 mln.

Vorig jaar verwierf de Duitse belegger al het 125 kamers tellende Manor Hotel in Amsterdam-Oost. Eerder kocht Deka Immobilien in Amsterdam ook het NH Barbizon Palace, het W-Hotel, Hotel Vondel en Hotel Roemer. In Den Haag is Deka eigenaar van het nieuwe Mövenpick hotel aan de Paleisstraat, gerealiseerd in een getransformeerd kantoorpand. En in Rotterdam van Citizen M bij station Blaak.