Deka koopt Haagsche Bluf van Geste Groep

Geste Groep verkoopt het onlangs geheel gerenoveerde winkel- en verblijfsgebied Haagsche Bluf aan Deka Immobilien Investments.

De Haagsche Bluf werd rond de eeuwwisseling gerealiseerd door Geste Groep. Het is een bijzonder project, onder meer vanwege de gedetailleerde replica’s van monumentale gebouwen in Den Haag en Delft en een kopie van een Venetiaanse toren. Onlangs werd de Haagsche Bluf geheel gerenoveerd en uitgebreid. Naast Grand Café Haagsche Bluf, Blufje, Suitable en Scallywags werden Foodhallen Den Haag, Loetje Den Haag en boetiekhotel The Collector toegevoegd. Ook Sky Health, Jewelz en Ma Peau maken nu deel uit van de Haagsche Bluf. Na de herontwikkeling is de Haagsche Bluf bijna volledig verhuurd en ‘the place to be’, die wekelijks vele bezoekers trekt.

De Haagsche Bluf is gevestigd op de plaats van de voormalige Pasadenha-winkelpassage en de City-bioscoop. Het ligt in het centrum van Den Haag, achter de Dagelijkse Groenmarkt, Vlamingstraat, Venestraat en Nieuwstraat. De Haagsche Bluf is een unieke locatie waarin historische materialen uit de hele wereld zijn verwerkt.

Eind vorige eeuw besloot Geste Groep iets bijzonders van de oude passage te maken. Er kwamen replica’s van monumentale panden in Den Haag en Delft, zoals het bekende Haags art-nouveau-pand van architect J.W. Bosboom aan de Denneweg, het Pagehuis (1918) aan het Lange Voorhout, en de bewaarde gevel van de in 1782 opgerichte Stokerij en Bitterfabriek ‘De Ooievaar’. Vier jaar lang werkten ambachtslieden om de talloze minutieuze details aan te brengen aan de gevels. In 2001 won de Haagsche Bluf de Nieuwe Stad Prijs.

De verkoop van de Haagsche Bluf past in de strategie van Geste Groep om zich meer te richten op nieuwe gebiedsontwikkelingen.

NewGround Law heeft deze transactie in collegiale samenwerking met Codex Legal Notarissen vormgegeven. De verkopers zijn begeleid door Nadorp Bedrijfsmakelaars. JLL adviseerde Deka Immobilien Investments.