Deka Immobilien koopt nieuw distributiecentrum vidaXL in Venlo

Het onlangs opgeleverde distributiecentrum van vidaXL is middels een sale en leaseback verkocht aan de Duitse belegger Deka Immobilien.

Dit betreft de tweede logistieke ontwikkeling van vidaXL in  Venlo.

Dit BREEAM ‘Very Good’ gecertificeerde distributiecentrum bestaat uit circa 73.500 m² warehouse, 6000 m² mezzanine en 850 m² kantoorruimte. Het gebouw is verdeeld in vier compartimenten. Het DC zal op korte termijn worden voorzien van een krachtig zonnedak.

Het platform vidaXL, dat begon op eBay,  is uitgegroeid tot een bedrijf met 1400 medewerkers en is actief in Europa, de Verenigde Staten, Australië en China. Het bedrijf richt zich momenteel met name op de verkoop van artikelen voor huis en tuin, meubels en elektronica, via haar eigen webshop en andere verkoopkanalen. Naast verkoper heeft vidaXL zich de laatste jaren steeds meer ontwikkeld als producent van de producten die ze verkopen. Het onlangs verkochte DC doet dienst als opslag voor bulkgoederen. Het eerste DC van vidaXL in Venlo, tevens in eigendom van Deka, richt zich met name op e-commerce activiteiten.

De verkoper werd in deze transactie geadviseerd door CMS, DENC en TLF real estate.