De Mipim houdt rekening met het coronavirus

De organisatie van de vastgoedbeurs Mipim in Cannes is waakzaam voor het coronavirus en neemt maatregelen tegen de verspreiding ervan onder deelnemers en bezoekers.

Volgens een woordvoerder van Reed Midem heeft het coronavirus op dit moment nog geen invloed op aard of aantallen bezoekers of deelnemers aan de Mipim. Er zijn voor het evenement van 10 tot 13 maart nog geen plannen geschrapt.

In Azië bij bepaalde vastgoedcongressen en ook bij een World Mobile Congress in Barcelona is dat al wel het geval.

In Cannes hebben zich voor dit jaar ongeveer honderd deelnemers uit Azië en de Pacific aangemeld, waarvan ongeveer tien uit China en Hongkong.

De Mipim-organisatie liet PropertyEU weten dat ‘de gezondheid en veiligheid van deelnemers, bezoekers en leiding prioriteit hebben. De Mipim houdt de adviezen van de plaatselijke en landelijke autoriteiten in de gaten, alsmede die van de World Health Organization (WHO), met name waar het reizen en deelname aan de Mipim betreft.’ De organisatie geeft adviezen op het gebied van hygiëne tijdens de beurs en is bereid samen te werken met deelnemers, mochten die bepaalde eisen hebben.

Volgens de World Health Organisation zijn er tot nu toe 2600 dodelijke slachtoffers gevallen als gevolg van covid-19, zoals de ziekte heet, en buiten China zijn ongeveer 1200 gevallen gemeld in 26 landen. Deze aantallen veranderen voortdurend.

In Italië is maandag inmiddels een zesde dodelijke slachtoffer gemeld. De streek rond Milaan waar de ziektegevallen zijn gemeld ligt op ongeveer 350 kilometer van Cannes.

De Mipim laat weten op zijn website voortdurend het laatste nieuws aangaande het coronavirus te melden.