Daka Sport naar The Wall

Daka Sport opent in het derde kwartaal van 2019 haar vijftiende Nederlandse filiaal in The Wall in Utrecht.

De nieuwe Daka Sport-winkel zal 3000 m² omvatten en gesitueerd worden op de 1e verdieping. 

The Wall, langs de A2 bij Leidsche Rijn, is sinds november vorig jaar eigendom van de joint venture van Urban Interest en Built to Build. Bij de overname was de 62.000 m² aan retail-, leisure- en horecaoppervlak voor de helft ingevuld. Sinds de overname van het complex hebben de grootste globale sportwinkelketen Decathlon (4600 m²) en de Apple Premium Reseller Amac (6200 m²) er een megafiliaal geopend. Dit voorjaar gaat ook de derde superstore van Mantel, één van de grootste fietsenwinkels van Nederland, in The Wall open. De winkel van Mantel krijgt een oppervlakte van 4000 m². 

De Mik Bedrijfshuisvesting heeft bij de onderhandelingen de belangen van Daka Sport behartigd. Urban Interest en Built to Build werden geadviseerd door BNP Paribas en Frank van Kessel.

Leidsche Rijn, het Utrechtse stadsdeel waartoe The Wall behoort, is een van de grootste nieuwbouwlocaties van Nederland waar tot 2025 ruim 33.000 woningen gebouwd zullen worden. Naast de meer dan 110.000 inwoners die in het gebied wonen en nog komen wonen, zullen er uiteindelijk in deze ‘tweede kern van Utrecht’ ook circa 40.000 mensen werken. Andere huurders die naast Decathlon en Amac, al in The Wall zijn gevestigd, zijn: Mediamarkt, Food Explorer, Play-IN en BCC.