DSM opent onderzoekscentrum in Delft

Chemieconcern DSM heeft in Delft een biotechnologisch onderzoekcentrum geopend waar 400 wetenschappers werken aan gist- en enzymtechnologie.

Het Biotechnology Center is een uitbreiding van de huidige onderzoekslocatie op het industrieterrein dat DSM in 1998 in handen kreeg door de overname van Gist-Brocades. De onderneming hier een Biotech Campus realiseren, vergelijkbaar met het Chemelot-terrein in Geleen. Ook andere gespecialiseerde bedrijven zijn er welkom.

In het Biotechnology Center wordt onderzoek gedaan naar onder meer voeding, brandstof, medicijnen en biologische materialen. Het centrum wordt vernoemd naar Rosalind Franklin (1920-1958), die met haar baanbrekende onderzoek bijdroeg aan inzicht in de structuur van DNA. Het maakt deel uit van investeringsprogramma van € 100 mln van DSM om research en development in Nederland te ontwikkelen. Dit programma loopt sinds 2013.

Sinds de bestemmingsplanwijziging in 2013 zijn op de locatie in Delft-Noord laboratoria, kantooren en productiefaciliteiten toegestaan, gericht op biotechnologie en lfie sciences tot categorie 5.  Een nieuw gebouw uit 2015 bestaat uit 13.500 m² kantoor, laboratoriumruimte en conferentieruimte. Daarnaast staat er een 5000 m² grote proeffabriek, de Bioprocess Pilot Facility.