DLA Piper kiest voor Strawinskyhuis op de Zuidas

Eind 2023 zal de Amsterdamse vestiging van DLA Piper verhuizen naar het Strawinskyhuis, in het hart van de Zuidas. Er is een langdurige huurovereenkomst aangegaan met Strawinskyhuis B.V. voor 6.900 m² kantoorruimte.

Het pand van 9.100 m², gelegen aan de Prinses Irenestraat 39-43, wordt herontwikkeld door Flow Real Estate en Egeria Real Estate Development.

Waar de ene dag een groot advocatenkantoor het vertrek aankondigt uit het zakencentrum van de hoofdstad, zoekt een ander bureau de Zuidas juist op. Paul Hopman, Country Managing Partner van DLA Piper Nederland: ‘In het Strawinskyhuis hebben we een pand van wereldklasse gevonden waar wij verder kunnen groeien en onze nationale en internationale ambities als leading global business law firm kunnen waarmaken. Omdat ESG een zeer belangrijk thema is voor ons kantoor, hebben we gekozen voor een bestaand pand dat wordt herontwikkeld naar de hoogst mogelijke standaarden op het gebied van energie en duurzaamheid.’ Met het Strawinskyhuis biedt DLA Piper volgens hem de  medewerkers een moderne, prettige werk- en ontmoetingsplek.

DLA Piper is gedurende het proces commercieel en technisch geadviseerd door Cushman & Wakefield. Casper Schwarz zal DLA Piper begeleiden als interieurarchitect.