DHG koopt kantoorpand in Rotterdam

DHG heeft onlangs het kantoorgebouw aan het Vasteland 10-40 in Rotterdam gekocht.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 7.675.000.

Het Vasteland 10-40 bestaat uit twee bouwdelen van zes verdiepingen inclusief parkeren. Met de tien bestaande huurders worden interne verhuismogelijkheden besproken zodat ook zij na renovatie een gerenoveerde verdieping kunnen betrekken. Op deze manier kan het gehele pand worden gerenoveerd. DHG is inmiddels in afrondende fase met een aantal nieuwe huurders.

Het object van circa 11.500 m² is gelegen aan de noordkant van de Nieuwe Maas aan de voet van de Erasmusbrug. Momenteel staat circa 50% van het gebouw leeg en hebben bestaande huurcontracten een gemiddelde looptijd van circa 5 jaar. DHG treft momenteel haar voorbereidingen voor uitgebreid renovatietraject waarbij het gebouw zowel in- als extern geheel zal worden gemoderniseerd. DHG streeft naar een energielabel A. Aan het einde van het jaar zal DHG starten met een algehele renovatie, waarmee het pand wordt gerevitaliseerd en verduurzaamd.

De oplevering van het ‘nieuwe’ Vasteland zal plaatsvinden in het tweede kwartaal van 2017. Na de renovatie is de verhuurder in staat om kantoorvloeren van 1350 m² aan te bieden in het centrum van Rotterdam. De verschillende vloeren zijn desgewenst te koppelen. Doordat het gehele kantoorpand gerenoveerd gaat worden is inspraak mogelijk ten aanzien van het gewenste opleverniveau van de kantoorruimte.

Naast het Vasteland werden door DHG nog twee kantoorpanden in Deventer en Heerlen overgenomen van in totaal 7000 m². De mogelijkheden voor deze panden worden momenteel onderzocht.

De verkopende partij werd in deze transacties geadviseerd door BNP Paribas Real Estate.