DHB Bank verhuist naar First Rotterdam

DHB Bank huurt vanaf 1 april 1051 m² kantoorruimte en vijf parkeerplaatsen in First Rotterdam. De bank heeft zijn oude kantoor aan de Parklaan verkocht.

First is een gezamenlijke ontwikkeling van Maarsen Groep en Rabo Vastgoedgroep, die medio 2016 werd opgeleverd. Het gebouw, met het certificaat Breeam Excellent, ligt tegenover het NS-station Rotterdam Centraal en aan het Weena. Naast Robeco en NautaDutilh huren ook Petrobras Netherlands, Fit 20 en Cushman & Wakefield ruimte in het gebouw. In het gebouw zijn nog verdiepingen beschikbaar.

Demir-Halk Bank Nederland (DHB Bank) is een Nederlandse bank met retailbankingactiviteiten in Nederland, België en Duitsland. Daarnaast is de bank gespecialiseerd in financiële diensten aan middelgrote en grote bedrijven in Europa en Turkije.

Cushman & Wakefield, waar DTZ Zadelhoff sinds november 2016 onderdeel van is, adviseerde de verhuurder First Rotterdam. CBRE heeft DHB Bank geadviseerd tijdens het aanhuurtraject en heeft eveneens de opdracht gekregen om de inrichting te ontwerpen en te realiseren (projectmanagement). 

Parklaan 8–12 verkocht
DHB Bank heeft zijn huidige kantoor aan de Parklaan 8–12 in Rotterdam verkocht aan een particuliere belegger. Het gaat om drie historische kantoorgebouwen in het Scheepvaartkwartier van Rotterdam. De panden zijn intern met elkaar verbonden. Parklaan 10 en 12 zijn aangewezen als beschermd stadsgezicht en Parklaan 8, ook wel Het Elevatorhuis genoemd, is een rijksmonument. Het verkochte complex omvat in totaal 2670 m² kantoorruimte met zes parkeerplaatsen. De nieuwe eigenaar is van plan om na een upgrade ook weer verschillende ondernemers kantoorruimte te bieden.

Parc Makelaars heeft de koper tijdens het proces geadviseerd en verzorgt de verhuur. CBRE trad in dezen op als adviseur van DHB Bank.

 

Laatste nieuws

Evenementen