DGBC: Edge Olympic voldoet aan Paris Proof-normen

Het Amsterdamse kantoorverzamelgebouw Edge Olympic, eigendom van vermogensbeheerder Nuveen Real Estate, voldoet volgens de Dutch Green Building Council (DGBC) qua duurzaamheid aan de Paris Proof-normen.

De afgelopen drie jaar heeft Edge Workspaces in samenwerking met TPex International het dagelijkse energieverbruik van Edge Olympic gemonitord, gemeten en bijgestuurd. Dit heeft geleid tot een besparing van 34% aan energiekosten en 25% aan onderhoudskosten. Het gebouw voldoet nu aan de Paris Proof-normen. “We zijn er zeker in tijden als deze trots op dat we een dergelijke duurzame oplossing aan de markt kunnen aanbieden", aldus Coen van Oostrom, oprichter en CEO Edge.

Een Paris Proof-kantoorgebouw past in het streven van Nuveen om voor 2040 het gebruik van fossiele brandstoffen om gebouwen te verwarmen en te koelen te vervangen door duurzame energiebronnen,  waardoor de portefeuille zeer energiezuinig wordt. De aankoop dateert uit 2018. “Het gebouw is nu al zeer duurzaam. Toch moedigen we onze huurders voortdurend aan om zuinig om te gaan met energie en water. DGBC heeft de resultaten hiervan nu beloond", zo verklaart Sebastian Zwart van Nuveen.

img
Redacteur
Profiel