Costes en luier-winkel openen winkels in Almere Centrum

 Modewinkel Costes opent de deuren van een grote winkel aan het Bordes in Almere Centrum. Ook BambooBaby, de eerste fysieke Luierspeciaalzaak opent een winkel in het centrum.

De nieuwe winkel van Costes aan het Bordes 4-10 wordt de eerste winkel in Almere en is 1470m2 groot. Verhuurder is Unibail-Rodamco.

BambooBaby, de eerste fysieke luierspeciaalzaak van Nederland, opent de deuren aan de Zadelmakerstraat. Het is de winkel van Caroline Beelen; de gelukkige winnares van de wedstrijd ´Win je Winkel´ in de Passages in Almere Centrum. BambooBaby verkoopt wasbare en duurzame luiers.

Het idee voor BambooBaby ontstond toen ze zelf zwanger was van haar eerste kind. Caroline: "Al tijdens de zwangerschap ging ik op zoek naar wasbare luiers, maar dat bleek niet eenvoudig. Dat is gek, want wasbare luiers zijn een stuk duurzamer. Het gebruik inclusief het wassen geeft minder CO2 uitstoot, er is nauwelijks restafval en voor de productie is geen bomenkap nodig. Bovendien heb je bij het gebruik van wasbare luiers niet te maken met chloor, plastic, kleurstoffen en parfums op tere babybilletjes. Ik besloot zelf een webshop te beginnen en dat bleek een gat in de markt. Ik kan niet wachten ook een echte winkel te hebben.”