Cording koopt Herengracht 258 - 266 in Amsterdam

Cording Benelux heeft het pand aan de Herengracht 258 - 266 in Amsterdam gekocht. De verkoper is niet bekendgemaakt.

Het gebouw is door Cording aangekocht voor € 26.469.250 ten behoeve van het Benelux Commercial Real Estate Fund dat zij heeft opgezet met Warburg-HIH Invest. Cording is verantwoordelijk voor het asset management van het object.

Het gaat om het monumentale kantoorgebouw dat momenteel volledig wordt gehuurd door het Amerikaanse reclamebureau Wieden + Kennedy, onder andere verantwoordelijk voor de campagnes van Nike.

Het pand beschikt over 5100 m2 bvo kantoorruimte en telt zes verdiepingen met ieder ongeveer 800 m2. Het dateert uit de 17e eeuw en is volledig gemoderniseerd. Op de begane grond is een kantine en een fitnessruimte. Bijzonder zijn bovendien de tuin met tuinhuis en het dakterras.

Volgens René de Heus, directeur Investments Benelux bij Cording is de 5100 m2 aaneengesloten kantoorruimte uniek in de Amsterdamse grachtengordel.

Met de aankoop bereikt het Benelux fonds een omvang van € 100 mln.

De Heus: ‘Het heeft dankzij zes acquisities binnen een jaar deze omvang bereikt. De verworven panden zijn verspreid over de vier grote steden.’

Het Special-AIF Benelux Commercial Real Estate Fund is in december 2016 door Cording en Warburg-HIH Invest gezamenlijk gestart voor Helaba Invest en een tweede institutionele belegger. Het fonds belegt in kantoor- en detailhandelvastgoed in Nederland, België en Luxemburg. De focus ligt op objecten met gediversifieerde kasstromen op goede locaties in economisch sterke steden. Het bruto volumedoel van het fonds bedraagt € 300 mln, waarvan ongeveer€ 200 mln eigen vermogen is. Het geplande investeringstraject bedraagt twee jaar.

Cording heeft zich bij deze transactie laten bijstaan door Van Doorne, Stevens van Dijck, KPMG en Swisslake. Verkoper werd geadviseerd door Cushman & Wakefield en Houthoff Buruma.