Cording en Warburg HIH Invest kopen twee panden in Utrecht

Cording Real Estate Group en Warburg HIH Invest Real Estate hebben voor hun Benelux Commercial Real Estate Fund (BCREF) twee kantoorgebouwen in Utrecht aangekocht.

De twee panden omvatten samen ongeveer 9.000 m2. 

Het betreft de “Molenburg” aan de Nieuwekade 1-15 (€ 15.371.550) en een kantoorgebouw aan de Fentener van Vlissingenkade (€ 8.500.000). Beide liggen op een goede locatie in het Central Business District van Utrecht. De totale huuroppervlakte van beide objecten bedraagt circa 9.000 m² en zijn langjarig verhuurd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de RGD. 

Het object aan de Nieuwekade beschikt over een metrage van circa 5.200 m² kantoorruimte en 86 parkeerplaatsen, het kantoorgebouw  aan de Fentener van Vlissingenkade beschikt over omvat circa 3.800 m² kantoorruimte en 44 parkeerplaatsen.

René de Heus, directeur Investments Benelux bij Cording,: ‘Ondanks de zeer competitieve beleggingsmarkt zijn wij met ons locale team in staat de juiste objecten te identificeren en aan te kopen tegen een gunstig risico / rendementsprofiel. Middels deze acquisitie is BCREF vertegenwoordigd in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De goede locaties van de objecten dragen bij aan de toekomstbestendigheid van het fonds. De focus voor de aankomende acquisities blijft gericht op kantoorgebouwen op de betere locaties in de randstad.’

Andreas Schütz, Senior Fondsbeheerder bij Warburg-HIH Invest, voegt toe: ‘Met deze twee panden in Utrecht is het "Benelux Commercial Real Estate Fund’ nu vertegenwoordigd in nog een zeer goed ontwikkelende locatie. Wij zijn van mening dat het rendementsverschil tussen Amsterdam en de regionale markten over het algemeen te hoog is voor objecten van vergelijkbare kwaliteit, en daarom verwachten wij een stijging van de prijzen in steden als Utrecht. Door het hoge prijsniveau hebben we in een aantal landen een vergelijkbare beweging gezien: weg van de hoofdstad. Behalve de gebiedsontwikkeling was met name de centrale locatie van de objecten in het CBD van Utrecht cruciaal.’

Het Special-AIF Benelux Commercial Real Estate Fund is in december 2016 door Cording en Warburg-HIH Invest gezamenlijk gestart voor Helaba Invest en een andere institutionele belegger. Het fonds belegt in kantoor- en detailhandel-vastgoed in Nederland, België en Luxemburg. De focus ligt op objecten met gediversifieerde kasstromen op goede locaties in economisch sterke steden. Het bruto volumedoel van het fonds bedraagt € 300 mln, waarvan ongeveer € 200 mln eigen vermogen is. Het geplande investeringstraject bedraagt twee jaar.

Cording is verantwoordelijk voor het Asset Management van de beide objecten.

Koper is in deze transactie geadviseerd door Van Doorne, Stevens van Dijck en PWC.
Verkoper werd bijgestaan door Nexus Real Estate en NautaDutilh.