Consortium CBRE GI neemt aandelen Bijenkorf en V&D-panden over

Een consortium geleid door CBRE Global Investors, bestaande uit drie Nederlandse institutionele beleggers en het CBRE Dutch Retail Fund hebben de aandelen van IEF-portfeuille met Bijenkorf en voormalige V&D-panden overgenomen. De portefeuille stond voor een bedrag van € 1,6 mrd in de boeken. Partijen hebben geen koopprijs gecommuniceerd.  

Het consortium geleid door CBRE Global Investors, bestaande uit drie Nederlandse institutionele beleggers en het CBRE Dutch Retail Fund, heeft de aandelen in IEF Capital Berlage Zuid en IEF Capital Berlage HB II geherkapitaliseerd. Dit hebben de partijen eerder bevestigd aan PropertyNL Research.

De structuur, die ongewijzigd blijft, houdt uiteindelijk 31 entiteiten welke eigenaar zijn van 31 Nederlandse winkelobjecten, waaronder overwegend flagship stores in Nederland en zal vanaf nu worden beheerd door het CBRE Global Investors platform. IEF Capital, dat de afgelopen 12 jaar de structuur heeft beheerd, is tevreden met het gerealiseerde resultaat voor de uitstappende investeerders.

Als resultaat van de herkapitalisatie krijgen de vier institutionele beleggers een lange termijn exposure naar duurzame geïndexeerde huurinkomsten uit winkelobjecten op de meest dominante, urban locaties in Nederland.

Sophie van Oosterom, Chief Investment Officer EMEA, CBRE Global Investors zei: 'Wij zijn verheugd dat wij deze kans hebben kunnen benutten voor onze klanten. Wij zijn van mening dat ons platform verdere waarde kan creëren voor de holding, door onze uitgebreide expertise in het pan-Europese winkellandschap.'

IEF Capital, voegt hieraan toe: 'We zijn tevreden met de herkapitalisatie van deze structuur met vier lange termijn institutionele beleggers welke in Nederland zijn gevestigd.'

CBRE Global Investors werd geadviseerd door CBRE Advisors, Houthoff, Deloitte en NautaDutilh en IEF Capital werd geadviseerd door Loyens Loeff.