Colliers International boekt 12% meer omzet in Q2

Colliers International heeft in het tweede kwartaal van 2019 goede resultaten behaald door een combinatie van overnames en interne groei. 

De omzet van de internationale vastgoedadviseur kwam over het tweede kwartaal uit op $ 745,5 mln, een stijging van 12% (15% in lokale valuta) ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De gecorrigeerde EBITDA was $ 87,3 mln en dat was een stijging van 26% (30% in lokale valuta).
Jay S. Hennick, chairman en ceo van Colliers International zegt hierover: ‘Op basis van de resultaten tot nu toe, de huidige pijplijn en de overnames, zijn we optimistisch over onze groeivooruitzichten voor de rest van het jaar. In het afgelopen kwartaal hebben we een overname afgerond in de Verenigde Staten en in Zweden. Dankzij onze goede balans, gedisciplineerde groeistrategie en meer diversificatie dan ooit, zijn we goed gepositioneerd om in de toekomst waarde te blijven creëren voor onze aandeelhouders.’
Dirk Bakker, ceo van Colliers Nederland: ‘De overname van het Zweedse Colliers kantoor dit jaar en Sadolin & Albæk in Denemarken vorig jaar, heeft merkbare invloed op de slagkracht van ons EMEA Capital Markets team en is ook duidelijk voelbaar in Nederland. De uitbreiding van onze geografische dekking en diensten zorgen ervoor dat we onze opdrachtgevers steeds beter kunnen bedienen. Ik zie de rest van het jaar dan ook positief tegemoet.’

Highlights van de resultaten
Wereldwijd
Over de eerste zes maanden van 2019 kwam de omzet uit op $ 1,38 mrd, 13% hoger (17% in lokale valuta) dan in het eerste halfjaar van 2018. De gecorrigeerde EBITDA bedroeg $ 130,9 mln, een toename van 24% (27% in lokale valuta).

EMEA
De omzet over het tweede kwartaal kwam uit op $ 151,6 mln tegenover $ 147 mln in het voorgaande jaar. Dit was een stijging van 3% (9% in lokale valuta).

De gecorrigeerde EBITDA was $ 19 mln, vergeleken met $ 22,2 mln in het tweede kwartaal van vorig jaar. Dit kwam door geplande investeringen in talenten en veranderende omzetmix.
De omzet over het eerste halfjaar groeide tot $ 272,1 mln, een stijging van 5% vergeleken met vorig jaar.