Catella verwerft woningcomplex The Bassin in Maastricht

Catella Real Estate heeft The Bassin, een complex met 159 appartementen voor studentenhuisvesting in Maastricht overgenomen.

Het complex bestaat uit twee gebouwen van vijf verdiepingen en is vernoemd naar het Bassin, de historische binnenhaven van Maastricht. Twee voormalige kantoorgebouwen (3.100 m2) zijn getransformeerd tot 159 zelfstandige studioappartementen in industriële stijl.

De overname biedt volgens portfoliomanager Axel Bertram gezien de krappe woningmarkt grote mogelijkheden voor toekomstige groei van de huurinkomsten en de waarde van het object. The Bassin ligt op loopafstand van de faculteiten economie, rechten, cultuur- en sociale wetenschappen van de Universiteit Maastricht en het merendeel van de universitaire bibliotheekgebouwen. Het pand zal worden beheerd door Catella Investment Management Benelux.

De aankoop werd gedaan namens het Sarasin Sustainable Properties - European Cities fund (SSP), een institutioneel fonds dat gezamenlijk wordt beheerd door Catella en Bank J. Safra Sarasin. SSP investeert tot 25% in residentieel vastgoed en voorziet specifiek in de behoeften van institutionele beleggers in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland.

The Bassin is ontwikkeld op initiatief van Mulleners Vastgoed. Catella werd bij de transactie geadviseerd door het advocatenkantoor CMS. ABC Capital trad op namens de verkoper.

 

 

img
Redacteur
Profiel