Cabot Properties ontwikkelt last-mile DC in Berkel en Rodenrijs.

Cabot Properties heeft een perceel van circa 7300 m² verworven in Berkel en Rodenrijs voor de ontwikkeling van een last-mile distributiecentrum van circa 5300 m².

Het perceel bevindt zich aan de Edisonstraat 3 op bedrijvenpark Oudeland. De onherroepelijke omgevingsvergunning is afgegeven en de start bouw staat gepland voor 15 maart. De oplevering van het gebouw, dat beschikbaar is voor de verhuur, wordt verwacht tegen het einde van dit jaar.

Cabot Properties is een internationale private equity-vastgoedbeleggingsmaatschappij die zich uitsluitend richt op industrieel vastgoed. Het bedrijf, opgericht in 1986, is een investeerder, ontwikkelaar en exploitant van industrieel en logistiek vastgoed in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Europa en Australië. Cabot inmiddels meer dan $ 10 miljard in industrieel en logistiek vastgoed geïnvesteerd, verspreid over meer dan 1400 gebouwen verhuurd aan bijna 3900 huurders. Cabot heeft zijn hoofdkantoor in Boston en aangesloten kantoren in Chicago, Dallas, Londen en Sydney.

Drees & Sommer Nederland voert het projectmanagement, namens de ontwikkelaar HOC plangarant. De bouw van het project, dat is ontworpen door Grasso den Ridder Architecten, is in handen van Bouwbedrijf Vrolijk.

De verhuur van het project wordt collegiaal verzorgd door Industrial Real Estate partners en Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting, partner in Dynamis.

Cabot Properties werd in deze transactie commercieel geadviseerd door Industrial Real Estate partners, technisch door Arcadis en juridisch door Buren Legal.

De ontwikkelaar werd commercieel bijgestaan door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting, partner in Dynamis, en juridisch door Habraken Rutten.