Bouwinvest stelt huurverhoging voor woninghuurders uit

Bouwinvest laat haar huurders weten dat de huurverhoging per 1 juli niet wordt doorgevoerd. De verhoging wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. 

Bouwinvest loopt hiermee vooruit op de politieke discussie die nu gevoerd wordt over de huurverhogingen in de woningsector. De oppositiepartijen in de Tweede Kamer wilden eerder al dat die huurverhoging voor de sociale sector, die nu maximaal 6,6% mag bedragen, aan banden werd gelegd. 

Beleggers hebben enkele weken geleden een akkoord gesloten met de minister van Binnenlandse Zaken dat huurders in deze tijd moet beschermen. Er mogen geen mensen hun huis worden uitgezet wegens betalingsachterstanden en tijdelijke huurcontracten kunnen voor de duur van de crisis worden verlengd. Een passage over de huurverhoging ontbrak echter in het akkoord.

Bouwinvest zegt: 'In 2018 en 2019 hebben wij de huren gematigd verhoogd met inflatie plus respectievelijk maximaal 1% en 0,5%. Door de huur gematigd te verhogen zorgen wij ervoor dat onze aandeelhouders van stabiele inkomsten verzekerd zijn, maar ook dat wij woningen kunnen onderhouden, verduurzamen en renoveren. Ook in 2020 wilden wij dit gematigde huurverhogingsbeleid doorzetten. Door de huidige omstandigheden hebben we besloten de huurverhoging per 1 juli aanstaande voor woningen niet door te voeren maar voor onbepaalde tijd uit te stellen.'