Bouwinvest opent kantoor in Australië

Bouwinvest heeft een kantoor geopend voor de Azië/Pacific regio (APAC) in Sydney, Australië, het eerste kantoor buiten Nederland.

Bouwinvest is van plan later dit jaar een tweede internationale kantoor in New York te openen voor Noord-Amerikaanse markten.

Tjarko Edzes, director APAC, heeft zich in Sydney gevestigd om Bouwinvest’s aanwezigheid in de regio te versterken. Bouwinvest heeft tot doel het geïnvesteerde kapitaal in de regio te laten groeien naar € 1,5 mrd in 2021. Edzes is sinds 2014 in dienst van Bouwinvest en heeft 22 jaar ervaring met investeringen in vastgoedgoed.

Stephen Tross, chief investment officer international investments bij Bouwinvest: 'Bouwinvest werkt aan een evenwichtige en gediversifieerde wereldwijde vastgoedportefeuille, met als doelstelling om 40% internationaal te beleggen en 60% in Nederland. De snelgroeiende markten in de Azië/Pacific regio zullen een sleutelrol spelen bij het realiseren van deze groeidoelstellingen.'

Vorig jaar voltooide Bouwinvest iets minder dan € 300 mln aan transacties in APAC, terwijl het totale internationale dealvolume € 900 mln bereikte.
Recente APAC-portefeuillebeleggingen zijn gediversifieerd per vastgoedsector en geografie en omvatten:
• Co-investering in een retailportefeuille van Hong Kong
• Een belang van 50% als oprichtende belegger in een huurportefeuille van € 155 mln in Tokio
• Co-investering in een logistieke/industriële site in Singapore
• Vervolginvestering in het bestaande partnerschap van Bouwinvest gericht op studentenhuisvesting in Australië
• Verbintenis als oprichtende belegger voor een onderneming die zich richt op woningen voor huur in Shanghai.

Edzes: 'De portefeuille Azië-Pacific van Bouwinvest is sterk gegroeid en het nieuwe kantoor in Sydney is goed gelegen om dit momentum te behouden en de expansiestrategie te coördineren, aangezien Australië momenteel onze grootste investeringsmarkt in de regio is.'

Bouwinvest Real Estate Investors is een van de grootste Nederlandse institutionele vastgoedbeleggers met wereldwijd € 11,3 mrd aan geïnvesteerd kapitaal en de ambitie om de totale AUM te laten groeien tot ongeveer € 15 mrd in 2021.