Bouw derde fase Park Zwanenberg in Oss gestart

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en BrabantWonen startten 23 oktober met de bouw van 26 woningen van de derde fase Park Zwanenberg in Oss. AM ontwikkelt hier in totaal 127 woningen.

Op de voormalige locatie van ziekenhuis Bernhoven ontstaat een parkachtige leefomgeving met een mix van huur- en koopwoningen. De koopwoningen worden gerealiseerd als wooneilanden in het groen aan de rand van de binnenstad. In Park Zwanenberg komt een gezondheidscentrum en aan de overkant de komt de Talentencampus Oss, met veel sportfaciliteiten. Ook het stadscentrum, het golfslagbad, scholen en allerlei andere voorzieningen liggen op fietsafstand.

Fase drie omvat de bouw van het derde ‘wooneiland in het groen’ met tien rij- en hoekwoningen, drie semi-bungalows, zes twee-onder-één-kapwoningen, vier geschakelde woningen en drie vrijstaande woningen. Alle woningen met prijzen vanaf € 206.950 von zijn verkocht. De eerste twee wooneilanden zijn gerealiseerd en bewoond. Elk eiland (fase 1 t/m 3) en de woonstraat (toekomstig aanbod fase 4 en 5) tellen verschillende typen woningen. De oplevering van de woningen uit de derde fase is volgens planning in het voorjaar van 2019. De woningen zijn ontworpen door DAT Architecten uit Tilburg en de realisatie is in handen van Muller Bouw uit Oss.

Op 18 oktober is de verkoop van de vierde fase gestart. Dit betreft het eerste gedeelte van de woonstraat en het aanbod bestaat uit 22 woningen met tien rij- en hoekwoningen, zes geschakelde woningen, vier vrijstaande woningen en twee twee-onder-één-kapwoningen. De koopsommen variëren van € 239.950 von tot € 429.950 von.

Begin 2013 verhuisde ziekenhuis Bernhoven in Oss naar een nieuwe locatie in Uden en daarmee kwam het terrein vrij voor herontwikkeling.

 

Laatste nieuws

Evenementen