Bouw Meterhuiscomplex Haarlemmer Stroom

Op dinsdag 21 januari werd met een video mapping-show de aftrap gegeven voor de start van de bouw van het Meterhuiscomplex op het terrein van Haarlemmer Stroom. 

Haarlemmer Stroom is een gebied van 2,5 hectare dat door Lingotto en KBK bouwgroep herontwikkeld wordt tot creatieve en dynamische hotspot. Eén van de complexen die nu een nieuwe bestemming krijgt is het Meterhuis. Voorafgaand aan de video mapping-show (waarvan de gebouwaanlichting nog tot en met zondag te zien zal zijn op het Meterhuis) richtten wethouder Floor Roduner van de Gemeente Haarlem en Annet Elzenaar namens Haarlemmer Stroom het woord tot de ruim 150 bezoekers van deze feestelijke bijeenkomst.

Meterhuiscomplex
Het uit 1905 daterende Meterhuis bestaat uit drie met elkaar verbonden deelgebouwen, allen monumentaal maar ieder met een eigen karakter. Het gebouw is meet in totaal 3400 m² en maakt onderdeel uit van de totale ontwikkeling van 60.000 m². Als het Meterhuis klaar is biedt het ruimte voor werken en horeca. KBK bouwgroep start nu met de renovatie en nieuwbouw van dit complex aan het Spaarne. Vanwege de monumentale status van de gebouwen zal de originele architectuur waar mogelijk in ere worden hersteld.

Haarlemmer Stroom
Het Meterhuiscomplex bevindt zich op een terrein dat sinds de zomer van 2018 de naam Haarlemmer Stroom draagt en in de komende jaren een indrukwekkende metamorfose zal ondergaan. Van industrieel erfgoed tot een nieuwe en vitale hotspot in Haarlem met een inspirerende mix van bedrijvigheid en cultuur, evenementen en horeca. Haarlemmer Stroom wil een gebied zijn om te werken, te ontmoeten en te beleven. Door de week wordt er gewerkt en in het weekend moet het terrein een plek worden voor ontspanning, cultuur en evenementen voor een brede doelgroep. De gebouwen, de groene, open ruimtes ertussen en de lokkende oever van het Spaarne bieden podium voor zo’n mix van verschillende functies.