Blauwhoed wint tender bouwveld 8 Leeuwesteyn in Utrecht

Projectontwikkelaar Blauwhoed heeft de tender gewonnen die de gemeente Utrecht heeft uitgeschreven voor de ontwikkeling van bouwveld 8 Leeuwesteyn.

Op het bouwveld worden 45 duurzame stadswoningen gebouwd.

Het bouwveld is met name ontwikkeld voor gezinnen, maar biedt door de diversiteit veel meer mogelijkheden. De woningen zijn duurzaam en bieden een gezonde woonomgeving dankzij het Casa Vita concept van Klaassen Groep. Voor de bouw van de woning gebruiken we zoveel mogelijk duurzame en circulaire materialen. Verder zijn de woningen geschikt voor energieneutraal (nul-op-de-meter) en 'all-electric' wonen.

Rondom het bouwveld is een hoogteverschil van een meter. Dit hoogteverschil is benut voor de halfverdiepte parkeergarage. In het ontwerp is het te overbruggen hoogteverschil nog eens extra benadrukt door er twee hoogteniveaus aan toe te voegen. 

Een ingenieus systeem van watermuren, tuinbakken gevuld met lavasplit en wadi's zorgen ervoor dat regenwater in het bouwblok gefaseerd wordt opgevangen. Dit voorkomt overlast in de omgeving en verlicht de druk op het rioolnetwerk. Het opgevangen water kunnen bewoners gebruiken voor het bewateren van planten in zowel de privétuinen als in de collectieve tuin. 

Blauwhoed wil de plannen samen met gemeente en potentiële kopers verder vormgeven. Tijdens co-creatiesessies kunnen toekomstige bewoners meepraten en –denken over het ontwerp van de plattegronden en de inrichting van de binnentuin.