Blauwhoed in de etalage

De aandeelhouders van Blauwhoed, Valzoom en NPM Capital hebben aangekondigd dat zij de mogelijkheid van een verkoop van de onderneming onderzoeken.

De aandeelhouders van Blauwhoed, Valzoom en NPM Capital hebben aangekondigd dat zij de mogelijkheid van een verkoop van de onderneming onderzoeken.

NIBC Bank is aangesteld als adviseur van Blauwhoed en haar aandeelhouders.

Eigenaren zijn Geert Peters en de Nederlandse Participatie Maatschappij (NPM, onderdeel van het SHV-concern van de familie Fentener van Vlissingen). Direct na 2008 verkeerde de ontwikkelaar in crisis en zijn er wisselingen van de wacht in de top van het bedrijf geweest. Onder leiding van Phillip Smits is er rust gekomen.

In de afgelopen jaren is Blauwhoed getransformeerd waarbij volgens eigen zeggen het risicoprofiel en de winstgevendheid substantieel verbeterd zijn. Ook is de organisatie afgeslankt.

Blauwhoed behoort met de verkoop van ruim 450 woningen in 2014 tot de Top-15 woningontwikkelaars in Nederland. Eurowoningen is onderdeel van Blauwhoed. De projectontwikkelaar heeft een focus op de residentiële markt in de Randstad en Noord-Brabant.

Projecten zijn onder andere 42 zelfbouwkavels op IJburg Amsterdam, 151 woningen in Koningshof in Gouda en een appartemententoren met 152 huurwoningen in Watergraafsmeer in Amsterdam.

Op het gebied van commercieel vastgoed is Blauwhoed met een 45ste positie in de Top Ontwikkelaars Commercieel Vastgoed een veel kleinere speler. Commercieel project is met name het mede-ontwikkelaar zijn Falcon Plaza Hotel in Amsterdam en kleinere commerciële onderdelen bij de woningontwikkelingen.

Blauwhoed heeft zich de laatste jaren ook toegelegd op transformatieprojecten van onder andere Meyster’s Buiten (met anderen), Defensie-eiland en Woerden (met Vorm) en en paradijs in Amsterdam.

Voor de toekomst verwacht Blauwhoed veel van het pas opgerichte Crowbuilding.nl. Het is een platvorm dat eigenaren van leegstaand vastgoed, toekomstige gebruikers en mensen met een idee samenbrengt.

Blauwhoed wordt met zijn diverse rechtsvoorgangers gezien als de oudste Nederlandse projectontwikkelaar (400 jaar oud).