Blauwhoed en Koers ontwikkelen in Zaandam

Blauwhoed en en bouwgroep Koers ontwikkelen 152 tot 164 huurwoningen in Zaandam. De uitgangspunten daarvoor zijn deze week vastgesteld.

Het gaat om een locatie aan de Slachthuisstraat 67/67A en om modulaire en klimaatadaptieve woongebouw, grotendeels gerealiseerd in hout en ontworpen door de Architekten Cie. Grotendeels zal het gebouw bestaan uit betaalbare huurwoningen, 30% sociaal en 30% middelduur.

Slachtshuisstraat is onderdeel van de transformatie van de Kogerveldwijk in Zaandam. Een gebied dat in de komende twintig jaar ontwikkeld wordt tot een nieuwe stedelijk woonbuurt inclusief voorzieningen, mooi openbaar gebied en een verbeterde openbaar vervoer verbinding.

Toekomstige bewoners, omwonenden en ondernemers zijn vroegtijdig betrokken in het proces om er voor te zorgen dat het plan aansluit bij de lokale behoefte. Via het CitizenLab platform wordt iedereen op de hoogte gehouden over alle uitgangspunten van het plan.

De Slachthuisstraat 67/67A is één van de woningbouwprojecten in de Boerejonkerbuurt die bijdragen aan de transformatie van de hele Kogerveldwijk. De komende twintig jaar komen er in de wijk nieuwe woningen, nieuwe voorzieningen zoals scholen en ontmoetingsplekken, een mooi opgeknapte openbare ruimte en beter openbaar vervoer.