Biesterbos verkoopt 114 appartementen aan Patrizia

Biesterbos Groep heeft 114 huurappartementen en 57 parkeerplaatsen aan Patrizia verkocht.

Het betreft een deel van Pontkade; een beleggingsobject op de NDSM-werf in Amsterdam dat momenteel voor Biesterbos Groep in aanbouw is. De transactiesom bedroeg € 51 mln. Het gehele gebouw, een eyecatcher in het hart van NDSM, biedt in totaal 252 koop- en huurappartementen, variërend van 2-kamerappartementen tot luxe penthouses. De verkochte eenheden zijn van hoge kwaliteit en variëren van 50 tot 128 m² gbo.

Pontkade
Ted Biesterbos, namens Biesterbos Groep: ‘NDSM is een aantrekkelijk gebied aan het IJ met een mix van bewoners, ondernemers en onderscheidende initiatieven. Het woningaanbod in combinatie met de diverse voorzieningen is van toegevoegde waarde voor de stad en Amsterdam-Noord. De transactie geeft ons ruimte om nieuwe mogelijkheden te benutten, waardoor wij als partij verder kunnen bijdragen aan het realiseren van meer woningvoorraad in voornamelijk het middensegment.’

Over het gebouw
Pontkade is een combinatie van vijf woongebouwen. De ontwikkeling bestaat in totaal uit 252 koop- en huurappartementen met op de begane grond ruimte voor winkels, horeca en kantoorruimtes. De vijf gebouwen zijn verbonden door een binnentuin van meer dan 3000 m². Het gebouw is ontworpen door De Architekten CIE en wordt gerealiseerd midden in het hart van NDSM, direct bij de pontaanlanding naast de IJ-kantine. De bouw is in 2018 gestart en de oplevering staat gepland in september 2020. De belegging is in 2017 door Biesterbos Groep verworven. Zij behoudt een resterend deel huurwoningen in portefeuille.

Capital Value begeleidde Biesterbos Groep bij de verkoop. Savills trad op namens de koper.