Bestemminsplan Kijkduin vastgesteld

Het college van Den Haag heeft het bestemmingsplan voor Kijkduin - Ockenburg goedgekeurd. Daarmee wordt de ontwikkeling van Kijkduin centrum door FRED mogelijk.

Het college van Den Haag heeft het bestemmingsplan voor Kijkduin - Ockenburg goedgekeurd. Daarmee wordt de ontwikkeling van Kijkduin centrum door FRED mogelijk.

Kijkduin wordt de komende jaren vernieuwd. Het Deltaplein wordt in fases opgeknapt en het Atlantic Hotel wordt gerenoveerd en uitgebreid. Er wordt geïnvesteerd in ruim 200 nieuwe woningen, die worden gebouwd met duurzame materialen, in nieuwe restaurants, winkels en meer ontspanningsmogelijkheden. Bovendien verdwijnen de parkeerplaatsen naar ondergronds.

Uitgangspunt voor de nieuwe ontwikkeling is het behoud van de kleinschaligheid die de familiebadplaats nu kenmerkt met respect voor de natuur.

Het college van B en W heeft vandaag het nieuwe bestemmingsplan voor Kijkduin – Ockenburg goedgekeurd, waarin deze uitgangspunten zijn vastgelegd.

Naast de uitgangspunten voor de toekomstige ontwikkeling van de badplaats zijn in het bestemmingsplan zijn ook voorwaarden vastgelegd voor de toekomstige ontwikkelingen in Ockenburg. De International School of the Haque wil uitbreiden op de Wijndaelerweg, op de plek van vroegere discotheek Marathon.

Fortress en Deltaplein
FRED is de ontwikkelaar van het winkelcentrum Deltaplein in Kijkduin Bad. FRED is de nieuwe gedelegeerd ontwikkelaar onder leiding van Roeland Voerman die onder andere de ontwikkelprojecten van Fortress onder zijn hoede neemt.

Fotress heeft positie in Kijkduin en heeft plannen voor de herontwikkeling van dit gebied. Deze herontwikkeling omvat de sloop van de bestaande winkels en horeca en nieuwbouw van het winkelcentrum inclusief een uitbreiding. Er zijn appartementen, diverse voorzieningen en een gebouwde parkeervoorziening gepland. Ook de openbare ruimte wordt opnieuw ingericht.

Atlantic Hotel
De ontwikkelaar van het Atlantic Hotel, BOHA, wil het hotel grondig renoveren en uitbreiden met nieuwbouw. De herontwikkeling omvat de renovatie en uitbreiding met nieuwbouw van het bestaande hotel. In de nieuwe situatie krijgt het hotel 90 extra hotelkamers, 80 woningen (appartementen), ruime congresruimte en een gebouwde parkeervoorziening op eigen terrein.

Wijndaelerstrip
De herontwikkeling van de zogenaamde Wijndaelerstrip omvat een uitbreiding van de Internationale School of the Hague (ISH) op de plek van de oude discotheek. Daarnaast zijn er plannen om naast de nieuwe school 62 woningen met parkeervoorziening te bouwen.